Nieuwsoverzicht

Persbericht 1 mei 2006

PERSBERICHT
Aalsmeer, 1 mei 2006

Dirk Box brengt cd ‘The Other Side’ uit

De Aalsmeerse zanger Dirk Box brengt binnenkort zijn eerste cd uit. Op zaterdag 13 mei vindt de cd-presentatie voor genodigden plaats. Tijdens deze feestelijke presentatie zal Dirk een mini-concert geven met medewerking van een 40-man tellend orkest en diverse artiesten die mee hebben gewerkt aan de cd. Vanaf 15 mei ligt het album, waarvan een deel naar het goede doel gaat, in de winkel.

Dirk Box begon ruim twintig jaar geleden met zingen en geniet in de regio inmiddels de nodige bekendheid vanwege zijn fraaie, gedragen stemgeluid. In het begin van zijn zangcarrière deed hij voornamelijk imitaties van Elvis Presley, maar door de jaren heen heeft hij zich ontwikkeld tot een zanger met een breed scala aan liedjes. Niet geheel toevallig draagt zijn cd dan ook de titel ‘The Other Side’. Met de cd laat Dirk een andere kant van hemzelf zien die het publiek nog niet goed kent.

‘The Other Side’ bevat nummers in uiteenlopende genres zoals country en rock-‘n-roll. Het merendeel bestaat echter uit gevoelige ballads en love songs, veelal bekende klassiekers. De nummers op de cd onderstrepen het talent van Dirk Box als ‘crooner’ ofwel vertolker van gevoelige en wat sentimentele liedjes in de traditie van wereldsterren als Frank Sinatra en Michael Bublé. Er worden nummers gezongen van beroemdheden als Andy Williams, Sandie Shaw en Dean Martin, maar ook van enkele minder bekende artiesten.

Het album is geproduceerd en gearrangeerd in de studio van Dancing Wolf Records in België. Alle nummers zijn ingespeeld door topmuzikanten en de opnames hebben ongeveer een jaar in beslag genomen. Behalve aan de muziek is ook veel aandacht besteed aan het boekje dat bij de cd verschijnt. Van elk van de twaalf nummers wordt een korte historie weergegeven met tot slot een persoonlijke noot van Dirk. Op die manier heeft de cd een eigentijds jasje gekregen.

Naast zanger en ondernemer in Aalsmeer en Amsterdam is Dirk Box ook mede-oprichter van de stichting Dag van je Leven. Deze stichting wil mensen met een lichamelijke of geestelijke handicap uit de regio Aalsmeer, Haarlemmermeer, Amstelveen en Uithoorn de dag van hun leven bezorgen. Dit doet de stichting door het organiseren en ondersteunen van speciale activiteiten. Een deel van de opbrengst van de cd komt ten goede aan deze stichting.

‘The Other Side’ wordt op 13 mei gepresenteerd tijdens een mini-concert voor enkele honderden genodigden. Vanaf 15 mei is de cd à € 12,50 te koop op de volgende adressen:
Aalsmeer Centrum: Muziekhandel Otto, Zijdstraat 15, Aalsmeer
Aalsmeer Oost: Hartelust, Oosteinderweg 279, Aalsmeer
Kudelstaart: ’t Bloemenwinkeltje, Einsteinstraat 111, Kudelstaart

Nieuwsbottom